Vind hier inspiratie voor een knutselmiddag met de kids

Het is belangrijk om veel tijd te besteden met je kinderen. Soms is het wel lastig om weer een nieuwe activiteit te verzinnen. Organiseer daarom een leuke knutselmiddag en doe zelf gezellig mee. Zo houdt je ze heerlijk een hele middag bezig en bovendien kunnen ze daar het een en ander over leren. Ze leren bijvoorbeeld veel creatiever te zijn. Ontdek hieronder wat jullie allemaal in elkaar kunnen knutselen.

Een vogelhuisje schilderen

De lente staat alweer voor de deur. De vogelhuisjes moeten daarom ook weer gevuld worden met voer. Hebben jullie nog geen vogelhuisje in de tuin staan? Dan is dit hét moment om er een aan te schaffen. Koop een zo saai mogelijke. Dan is het aan de kids om er een mooi huisje van te maken. Laat ze de vogelhuisjes schilderen met felle kleuren. Het is natuurlijk wel goed om de tafel goed af te dekken, want je wil niet dat alles onder de verf zit aan het eind van de rit. Het beste is misschien om deze knutselmiddag buiten te doen, dan kunnen ze wellicht net iets meer vol kliederen dan in huis….

Een mooie tekening

Laat de kinderen hun eigen creativiteit naar boven brengen. Geef ze een vel papier en laat ze een mooie tekening maken. Zorg dat je genoeg potloden, stiften en krijt voor ze in huis hebt. Laat ze lekker experimenteren en zelf verzinnen wat ze gaan maken. Voor het ene kind zou dit makkelijker zijn dan voor de ander. Eventueel kun je nog wat tips geven, zoals teken wat je heel graag wil hebben. Teken jouw droomvakantie of iets wat je heel leuk vind om te doen. De kans is groot dat er dan opeens heel veel uit de potloden komt! 

Is het toch nog een lastige opgave? Ga dan eens naar de bossen en knutsel met alles wat je daar vindt. Zo zijn er bladeren die ze over kunnen tekenen en dennenappels die ze op kunnen plakken of kunnen schilderen. Je kunt zo creatief zijn met alles uit de natuur. Bovendien is het ook een leuk uitje tussen het knutselen door.

Voor de kleinere kindjes kun je natuurlijk ook wat kleurplaten uitprinten. Die kunnen ze dan inkleuren met potloden, stiften of krijt. Je kunt zelf wel inschatten of ze al met stiften en krijt om kunnen gaan. Anders ben jij er natuurlijk om ze te helpen. Het gaat er immers om dat jullie samen tijd doorbrengen!

Geef een reactie