In een paar stappen naar een strak interieur

Om een of andere reden zijn we nooit snel tevreden met ons eigen interieur. Bij anderen vinden we het er altijd haarfijn uitzien, maar zelf krijgen we dat nooit zo gecreëerd. Als je dan weer al die foto’s op Funda voorbij ziet komen, dan ben je jaloers op dat strakke interieur. Wij helpen je om in een paar stappen ook naar dat strakke interieur te komen. Lees je met ons mee?

Veel minder meubels

In een strakke inrichting staat alleen het hoognodige. Dat is ten eerste dus een bank, een salontafel en een eventueel tv-meubel. Daar houdt het in de woonkamer vaak al bijna mee op qua meubels. Of het moet zijn dat je een woonkeuken hebt. Dan is de keuken vaak bij de woonkamer betrokken en zul je daar ook nog een grote eetkamer met stoelen hebben staan. Wellicht nog een mooi fauteuil en dan is de woonkamer al vol. 

Voor jouw gevoel heb je natuurlijk nog zeeën van ruimte, maar die wil je juist niet benutten. Een strak interieur is namelijk een inrichting met weinig meubels. Hierdoor wordt de ruimte optisch ook groter. Je zult zien dat je ineens een veel grotere woonkamer lijkt te krijgen als je al die overbodige meubels weghaalt.

Speel met materialen

Als je van een strakke inrichting houdt, dan moet je wegblijven bij ronde vormen. Een strak interieur kenmerkt zich namelijk door strakke lijnen. Dit betekent dat je voor een rechthoekig vloerkleed kiest en een vierkante tafel bijvoorbeeld.

Wil je wel wat meer sfeer aanbrengen in huis? Dan kun je wel weer spelen met verschillende materialen. Combineer hout bijvoorbeeld met metaal. Hierdoor krijg je ook een heel andere uitstraling van je woning. Het zorgt ook net wat meer voor dat beetje sfeer, wat je misschien nog mist. Hout toevoegen in jouw interieur is dus echt wel een goede keuze, vooral ook door de natuurlijke kleur.

Kies voor planten

Veel mensen vergeten het huis vaak af te maken. Dat is echt een gemis in huis. Je mist namelijk die persoonlijke touch en dat beetje kleur. Ook al houd je van een strak interieur, een beetje kleur kan geen kwaad. 

Planten zijn bijvoorbeeld heel ideaal. Zij zorgen toch voor kleur in huis, omdat ze groen zijn. Bovendien dragen zij ook bij aan dat strakke interieur. Jouw woning zal er nooit rommelig uitzien door een plant. Die geeft namelijk juist die strakke uitstraling, voornamelijk in combinatie met al die strakke lijnen.

Geef een reactie