De leukste lente uitjes voor het hele gezin

Als in maart de zon begint te schijnen, dan hebben we meteen zin in al die lentedagen. Lekker je zonnebril op kunnen zetten en zonder jas naar buiten. Hoe heerlijk is dat? Alleen wat zijn nou uitjes die je met het gezin kunt doen in de lente? Wat is nou echt leuk om te doen op een vrije dag of in het weekend? Wij zetten de leukste lente uitjes voor het hele gezin op een rijtje.

Organiseer een picknick

Maak allemaal lekkere kleine hapjes en ga met het hele gezin picknicken. De kinderen kun je natuurlijk laten helpen. Een picknick kun je zo moeilijk maken als je zelf wil. Je kunt allerlei hapjes zelf maken, maar je kunt ook gewoon boodschappen doen bij de supermarkt. Er is genoeg te vinden om jouw picknick mand mee te vullen. Waar je dan gaat picknicken is aan jullie. Vind in ieder geval een plek waar het toegestaan is om te eten. Zorg er ook altijd voor dat je alles netjes opruimt en geen plastic of papier laat slingeren.

Ga lekker wandelen

Als de zon schijnt is het heerlijk om lekker te gaan wandelen met z’n allen. Je kunt een mooie route in de buurt uitstippelen, maar je kunt ook naar een van de natuurparken gaan. Wil je juist de hond meenemen? Dan ga je toch lekker naar een bos of naar de duinen. Er is in ieder geval genoeg keus. Eventueel kun je het combineren met die picknick, als het toegestaan is om op die plek te eten. 

Ben je wel toe aan een iets andere wandeling? Ga dan bijvoorbeeld naar het strand. Of ga lekker wandelen met alpaca’s. Dat is namelijk allemaal mogelijk tegenwoordig. Je kunt zelfs een high tea met alpaca’s boeken. Dan hoef je dus niet eens je eigen picknick mee te nemen. 

Eropuit op de fiets

Een ander idee is om eropuit te gaan met de fiets. Zoek een mooie route in de buurt of neem de fietsen mee op de auto. Er zijn namelijk veel fietsroutes te vinden door het hele land. Je zou zelfs de grens over kunnen om wat fietsroutes uit te proberen. Voornamelijk als jullie van fietsen houden is het leuk om de kinderen mee te nemen. Voordat jullie het weten fietsen jullie elk weekend samen. Zo kun je als gezin ook de mooiste fietsroutes ontdekken. Op de fiets zie je namelijk weer andere dingen dan te voet.

Geef een reactie