De leukste familie uitjes

Ben je op zoek naar een leuk familieuitje? Dan ben je hier aan het juiste adres. We zetten een aantal activiteiten op een rijtje die leuk zijn voor jullie als gezin. Je kunt deze uitjes uitvoeren in de vakanties, maar ook zeker in het weekend. Lees snel mee wat voor ideeën wij hebben.

Alpaca’s Voeren

Een potje hyperbowlen

Naast het standaard potje bowlen is er nu ook hyper bowling op de markt. Het werkt in principe hetzelfde als een standaard potje bowlen. Alleen is het nu ook belangrijk om de lichtgevende targets te raken. We leggen de nadruk op ook, want de kegels moeten ook net zo goed om. Dit potje is dus spannender dan ooit, omdat het alle kanten op kan gaan. Je hebt namelijk altijd de kans om een comeback te maken. Je krijgt namelijk extra punten door de targets te raken. Je hoeft het dus niet te hebben van je bowling skills.

Alpaca’s voeren

Stiekem zijn we toch allemaal dol op alpaca’s? Ze zien er zo schattig uit, dat we ze graag een keer van dichtbij willen bewonderen. Neem de kinderen eens mee naar een alpaca boerderij, waar ze de dieren uit de hand mogen voeren. Dat is een keer wat anders dan de standaard kinderboerderij. Bij sommige alpacaboerderijen kun je zelfs een high tea reserveren. Dan kun je eerst de alpaca’s voeren en daarna zelf lekker genieten van een hoop lekkers. Een ideaal dagje uit op een mooie lente en/of zomerdag. 

Bezoek de kamelenmelkerij

Het zal je misschien verbazen, maar de enige kamelenmelkerij in Europa is in Nederland gevestigd. In Berlicum kun je kamelen van dichtbij bewonderen en zelfs even aaien. Er worden veel excursies georganiseerd bij deze melkerij, zo kun je bijvoorbeeld meehelpen met het verzorgen van de kamelen. Hebben de kinderen de kans om kamelenmelk-wafels te bakken en ze mogen op een kameel zitten. 

Ga naar een klimbos

Lekker klimmen en klauteren, zoals je wellicht zelf ooit hebt gedaan als kind. Dat kan in een van de vele klimbossen. Het is een uitje voor het hele gezin. Zoek je graag de adrenaline op, dan durf je vast met een zipline naar de overkant. Ben je niet zo’n held? Dan houdt je het toch gewoon bij klimmen en klauteren. Kom erachter wie het dapperst is van jullie gezin. Het is in ieder geval een ideaal uitje om eens lekker de energie kwijt te raken. ‘S avonds liggen jullie uitgeteld in bed.

Geef een reactie