Eerste hulp bij meer kleur in je interieur

Ben je ook zo dol op een strak interieur? Dat begrijpen wij heel goed. We willen ook het liefst onze woning inrichten met zwarte en beige tinten. Alleen wordt het daar wel een tikkeltje saai van. Het is best moeilijk om dan wat meer kleur toe te voegen. In dit artikel geven wij jou wat tips, zodat je een rustig en strak interieur kunt creëren, maar wel met kleur. 

Een kleur op de muur

Als je wat meer kleur toe wil voegen aan jouw woning, dan kun je ervoor kiezen om een van jouw muren te verven. Dat hoeft niet eens een felle kleur te zijn. Het gaat er meer om dat de kleur iets wat afwijkt van het huidige interieur. Daardoor krijg je namelijk meer kleur in jouw inrichting. Heb je veel zwart en beige tinten in huis? Kies dan voor een mokka kleur op de muur. Deze kleur past namelijk mooi bij het interieur, waardoor het een geheel wordt. 

Kleur op de vloer

Die mokka tint op de muur, kun je ook weer terug laten komen op de vloer. Kies een mooi vloerkleed in dezelfde kleur. Doordat de kleur nog een keer terug komt, vormt het veel meer een geheel met jouw interieur. Het enige wat je gedaan hebt is eigenlijk een kleur toevoegen aan de inrichting.

Dit kun je natuurlijk ook met elke andere kleur doen. Misschien wil je wel een zalm of babyblauwe kleur toevoegen. Door een muur in die kleur te verven en hetzelfde vloerkleed aan te schaffen kun je al veel doen aan de uitstraling. 

Gekleurde accessoires

Wil je niet een bepaalde kleur toevoegen, maar juist meerdere tinten? Dan kun je beter voor accessoires kiezen. Door kleine accessoires toe te voegen in verschillende kleuren, kun je ook een mooi geheel creëren.

Dat kunnen accessoires met hele felle kleuren zijn. Zolang de accessoires klein zijn, zal het net genoeg opvallen. Zo wordt bijvoorbeeld meteen je oog er naartoe getrokken als je binnenkomt, maar is het wel rustig genoeg dat het niet stoort. Dat is precies wat je wil creëren in jouw woning. Accessoires moeten een aanvulling zijn, maar niet het interieur te veel beïnvloeden. 

Zo kun je best een felle roze kaars toevoegen en een blauwe vaas, zonder dat dit storend is in het interieur. Het zal juist een leuke toevoeging zijn. De kleuren oranje en roze zijn bijvoorbeeld ook een mooie combinatie qua accessoires.

Geef een reactie