Deze trend kleuren zie je terug in het interieur

2023 is al even begonnen. Goed om even de trends met elkaar te bespreken. Want, heb jij nog wel een interieur dat in de trends van 2023 past? Wat zijn nou de trendkleuren van dit jaar? Moet je bijvoorbeeld kiezen voor veel beige tinten of hebben we die achtergelaten in 2022? Hieronder lees je welke trendkleuren je terugziet in het interieur.

Aardetint Kleuren in het Interieur

Hoe feller hoe beter

In 2023 gaan we heel veel felle kleuren terug zien in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een felblauwe bank of juist een gele bijzettafel. Ook op de muren kun je deze felle kleuren terug laten komen. Als je gebruik wil maken van verschillende felle kleuren, dan is het belangrijk om een rustig interieur als basis te hebben. Het is namelijk wel belangrijk dat jouw inrichting rust uitstraalt. Dat kan als je niet alleen maar felle kleuren toevoegt in je woonkamer.

De verschillende aardetinten

Net zoals in 2022 het geval was zijn aardetinten dit jaar ook helemaal trendy. Je kunt hierbij denken aan kleuren als beige, taupe en zandkleur. Deze kleuren zorgen voor een warme sfeer in huis. Bovendien houdt dit kleurpalet je interieur ook heel strak en rustig. Eventueel kun je wel nog wat felle kleuren toevoegen in de vorm van accessoires. Denk dan bijvoorbeeld aan een gele vaas of een oranje schilderij.

50 tinten blauw

Wie houdt er nou niet van blauw? De kleur kan heel rustgevend zijn, waardoor deze perfect past in het interieur. Je zou zelfs verschillende blauwe tinten met elkaar kunnen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een nachtblauwe kleur op de muur en een kobalt blauwe bank. Combineer dat met pastel blauwe of ijsblauwe kussens. Denk daarnaast ook aan accessoires in turquois. Bovendien kun je veel wit toevoegen aan het interieur om een bepaalde basis te creëren. 

De natuurlijke kleuren

De natuurlijke kleuren zijn ook een trend die we al eerder hebben gezien. Hierbij horen groene en roodbruine tinten. Groen kun je naar binnen halen door bijvoorbeeld te kiezen voor kamerplanten. Echter kan groen ook terugkomen als kleur op de buur. Dat geldt eveneens voor de roodbruine tinten. Je kunt beide ook combineren, door bijvoorbeeld een roodbruine pot aan te schaffen voor jouw groene kamerplant. Natuurlijk kun je deze natuurlijke kleuren ook terug laat komen in de rest van de inrichting. Durf bijvoorbeeld voor een meubel te kiezen in een van deze kleuren. Zo’n meubel kan een eyecatcher zijn in de woning.

Geef een reactie