De mooiste lichtfestivals in Nederland

Een wandeling is altijd de moeite waard, maar stel je eens voor als alles verlicht is. Dat maakt een stad toch nog veel mooier? Het is in ieder geval een aanrader om een van de mooie lichtfestivals in Nederland te bezoeken. We zetten er een aantal voor jou op een rijtje.

Light Festival

GLOW in Eindhoven

Iedereen die in Brabant woont kent GLOW. Je hebt er wel eens van gehoord of je bent er zelfs geweest. Dit lichtfestival is gratis en is ontworpen door lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Elk jaar wordt de stad weer omgebouwd tot een ware lichtshow. Het is een echt spektakel. Dit jaar wordt GLOW gehouden van 11 tot en met 18 november. Check hier hun Facebook pagina

Amsterdam Light Festival 

Een andere bekende is het Amsterdam light festival. Dit jaar wordt alweer de twaalfde editie gehouden. Dit jaar staat het Amsterdam Light Festival in het teken van Artificial Intelligence (AI) en digitale technologie. 

Je kunt de kunstwerken vanaf het water bewonderen door een rondvaart door de Amsterdamse grachten te boeken. De lichtkunstwerken zijn namelijk op, langs en in de grachten van Amsterdam tentoongesteld. Het is een uitje dat je niet mag overslaan. Dit jaar heb je van 30 november tot en met 21 januari de tijd om deze lichtkunstwerken te komen bewonderen.

Alkmaar Light Festival

Op 26 en 27 oktober geniet je van het Alkmaar Light Festival. De stad wordt omgedoopt tot een groot lichtkunstwerk. Je maakt kennis met de stad op een heel andere manier. Laat je verrassen door de videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek, maar ook het live theater. 

Je wordt continue verbaasd als je door de stad loopt. De wandelroute leidt je langs alle kunstwerken, die een voor een prachtig zijn. Loop langs alle oude monumenten en iconische pleinen om meer van het Alkmaar Light Festival te ontdekken.

Caprera licht festival

Het Caprera licht festival bestaat al 75 jaar. Deze jubileumeditie vindt plaats van 3 tot en 12 maart. Rondom het theater zijn prachtige lichtkunstwerken te bewonderen. Tijdens de wandeling van anderhalve kilometer zijn er 13 lichtkunstwerken waar je langsloopt. Je eindigt de wandeling op het hoofdpodium waar een 3D video wordt afgespeeld. Elk kwartier start er een nieuwe groep, zodat je in alle rust de lichtkunstwerken kunt bekijken. Aangezien dit festival al 75 jaar bestaat is het echt de moeite waard om erheen te gaan. Het verklapt namelijk het grote succes, waardoor het al zolang wordt georganiseerd. 

Geef een reactie