Bijzondere uitjes met de kinderen

Houden jullie wel van adrenaline in het gezin? En willen jullie eens iets anders proberen dan de standaard pretparken en dierentuinen? Dan moet je dit artikel eens lezen. Wij zetten bijzondere uitjes op een rijtje, die je met het hele gezin kunt uitvoeren. Wij zijn benieuwd welk uitje jullie kiezen.

Zeehondencentrum Pieterburen

Zipline boven zee

Ben je dol op hoogtes en probeer je graag iets nieuws? Dan is dit iets voor jou! Ontdek de meest unieke zipline van Nederland. Deze is in Scheveningen gespannen over een afstand van 350 meter. Tijdens het ritje ga je met 70 kilometer per uur langs het reuzenrad, over de zee en het strand. Uiteindelijk eindig je boven de terrasjes van de Pier. 

Je hebt de mogelijk om met z’n tweeën tegelijk naar beneden te gaan. Leuk voor jou en je partner of juist voor vader en dochter? Met wie je ook gaat, het is een hele ervaring. Zoiets vergeet je nooit meer! 

Zeehonden vrijlaten

Grote kans dat je wel eens van het zeehondencentrum Pieterburen hebt gehoord. Zij verrichten mooi werk en verzorgen zeehonden die ziek of gewond zijn. Als ze aangesterkt zijn worden ze weer vrijgelaten in de Waddenzee. Het mooiste is dat jij daar ook bij kunt zijn! 

Je gaat dan mee op de boot om de zeehonden weer vrij te laten. Het is heel bijzonder om die vrijlating een keer mee te maken. Sommige zeehonden wachten rustig af, terwijl sommige niet kunnen wachten. Die schieten dan ook als een speer het water in. Doordat elke zeehond zich weer anders gedraagt is het altijd een unieke ervaring. 

Zo’n vrijlating duurt ongeveer 3 uur. Dat hangt af van de weersomstandigheden, maar ook hoe snel de zeehonden de zee in trekken. Als het weer goed is, dan is er zelfs ruimte om een kleine wandeling te maken. 

Bezoek de Orchideeën Hoeve

Je kijkt je ogen uit als je hier binnen stapt. Er is te veel, dat je niet wil missen. Het is een combinatie van een botanische tuin, dierentuin en indoor speeltuin. Er is zoveel te zien en te beleven. Een echt uitje voor jong en oud. Daarom is het ook zo’n geschikt uitstapje voor het hele gezin. De ruimte met de hangende planten is in ieder geval adembenemend. Voor kinderen zullen de waterval en de rotsen misschien het meest interessant zijn. Of het voeren van de koi karpers, want ook dat is natuurlijk spannend en leuk tegelijk! Ga het dus lekker ontdekken met z’n allen.

Wil je nog meer bijzondere uitjes weten, denk dan eens aan de mooiste lichtfestivals van Nederland.

 

Geef een reactie