3 Redenen om op een rommelmarkt te staan

Elk jaar zijn er een heleboel rommelmarkten die bij jou in de buurt georganiseerd worden. Je bent er misschien weleens een keer geweest om te gaan kijken. Maar heb je er zelf ook weleens opgestaan? Een marktkraam op een rommelmarkt huren kan namelijk verschillende voordelen hebben. We zetten er een paar op een rijtje.

Een opgeruimd huis

Eens in de zoveel tijd is het goed om je huis eens op te ruimen. Je kunt jaar in en jaar uit wel alles bewaren, maar wat gebruik je er nou echt van? Heb je al die vazen wel echt nodig? En zijn al die verzamelingen het wel waard? Alles wat je niet gebruikt, neemt zoveel ruimte in beslag. Eigenlijk is dat zonde, want daar kan je juist weer andere spullen kwijt die wel nuttig zijn. Bovendien heeft een opgeruimd huis een veel rustigere uitstraling. Daar word je zelf ook rustig van als alles er net uitziet. Nog een lekkere geurkaars erbij en het is helemaal af.

Een extra zakcentje

Hoe fijn is het als je er een extra zakcentje bij kunt verdienen. Alles wordt immers duurder, dus als je wat spullen kunt verkopen, is dat alleen maar mooi meegenomen. Een rommelmarkt is dan de juiste plek om jouw spullen een nieuw leven te geven. Er komen altijd mensen op af die echt op zoek zijn naar parels. Wie weet heb jij precies wat ze zoeken.

Hierna heb je dus niet alleen een opgeruimd huis, want je hebt er ook een zakcentje aan verdiend. Het loont dus zeker om eens kritisch te kijken naar jouw inboedel in huis. Wellicht dat het nog iets op kan leveren als je er afstand van doet. 

Leerzaam voor kinderen

Je hoeft natuurlijk niet alleen met je eigen spullen op de rommelmarkt te gaan staan. Het is een goede les voor de kinderen als je ze hierin meeneemt. Laat ze hun kamers goed opruimen en spreek af dat ze minimaal 10 spulletjes weg moeten doen. Deze spullen kun je dan meenemen naar de rommelmarkt. Laat ze zelf bepalen hoeveel euro ze per artikel willen hebben. Al het geld dat ze dan op de rommelmarkt verdienen, kunnen ze in hun spaarpot doen. 

Zo leer je kinderen dat je hard moet werken voor je eigen centen. Ook al zien ze dit misschien niet als werken. Ze leren wel inzien dat het veel tijd en moeite kost om een zakcentje te verdienen. Dat is een mooie les om mee te geven.

Geef een reactie