Zo bespaar je op jouw boodschappen

De prijzen zijn aan het rijzen op alle vlakken. En dat betekent, besparen. Ook de boodschappen zijn veel duurder worden. Als je voorheen al een klein budget had, kun je daar tegenwoordig nog minder boodschappen voor halen. De truc is dus om nog meer te besparen op jouw eerste levensbehoefte. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Vrouw met Kind moet Besparen op de Boodschappen

Wil je besparen, maak een boodschappenlijstje

Ten eerste is het altijd belangrijk om een boodschappenlijstje te maken. Zonder lijstje neem je namelijk altijd meer boodschappen mee dan nodig is. Wellicht herken je dat wel. Je bent dan ook veel meer aan het nadenken wat je moet eten bijvoorbeeld. Vervolgens neem je weer een pak rijst mee, terwijl je die al op voorraad hebt. Een boodschappenlijst is daarom heel verstandig. Op die manier neem je alleen de boodschappen mee die je echt nodig hebt.

 

De ultieme tip is om maar een keer in de week naar de supermarkt te gaan. Het is handig om dan een weekmenu te maken, zodat je alle ingrediënten voor heel de week al mee kunt nemen. Dat kan ook nog eens benzinekosten gaan schelen. 

 

Vergelijk de winkels

Als je weet wat je nodig hebt, dan is het verstandig om de prijzen te vergelijken. Vrijwel elke supermarkt heeft tegenwoordig een eigen app of website. Hierop kun je vinden hoeveel bijvoorbeeld een zak aardappelen kost. Door verschillende winkels af te gaan online, kom je erachter waar de aardappelen het goedkoopst zijn. Zo moet je dat eigenlijk met alle producten op jouw lijstje doen. Op die manier geef je nooit meer uit dan nodig. Zo ben je geen dief van je eigen portemonnee. Op den duur weet je ook wel welk product je het beste bij de Jumbo kunt halen en waar je echt voor naar de Lidl moet.

 

Combineer de ingrediënten

Bij sommige gerechten heb je maar de helft nodig van een bepaald ingrediënt. Het is dan zonde om de andere helft weg te gooien. Op basis daarvan kun je beter jouw weekmenu samen te stellen. Zo kun je die halve paprika bijvoorbeeld nog gebruiken in een salade of een omelet. Zo zijn er natuurlijk nog meer ingrediënten die anders de prullenbak ingaan. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook slecht voor het milieu. Zo zie je maar weer dat je met een paar aanpassingen ook veel milieubewuster bezig bent. 

Geef een reactie